Bikinistorlekar

Vill du ha en bikini som accentuera din eleganta kropp och framhäver dina vackra former, ska du välja brasiliansk bikini. Nyckeln i att välja rätt bikini, oavsett modell, är att du själv ska känna dig trygg och bekväm i den. Till din hjälp har du oss och vår storleksguide här nedan.

Hitta rätt bikinistorlek

Vad ska jag ha på stranden i sommar? Kommer min bikini att passa mig? Många kvinnor bubblar av frågor inför varje solresa eller sommarsäsong, därför har vi valt att sammanställa en enkel guide som hjälper dig välja rätt bikini.

Hur du mäter

För att hitta rätt bikinistorlek behöver du först mäta din midja och dina höfter. Sedan jämför du med storlekstabellen nedan. Om du är mellan två storlekar, rekommenderar vi att du väljer den större storleken. XS-XL storlekar motsvarar de numeriska dimensionerna i tabellen nedan.

För att få en så noggrann mätning som möjligt kan du ta hjälp av en vän eller din pojkvän som tar dina mått åt dig. Var noga med att hålla måttbandet rakt och tätt intill kroppen, men inte alltför inte hårt.

Byst: För att hitta din storlek för bikiniöverdelar behöver du mäta över den fylligaste delen av din byst med ett måttband som du håller parallellt med golvet.

Midja: Mät sedan runt den smalaste delen av din naturliga midjan och precis som ovan, är det viktigt att du håller måttbandet rakt.

Höfter: För att hitta din storlek för bikinibottnar, mäter du ut det största möjliga måttet av din höft, vill säga runt rumpan och innan låret börjar minska. Använd tabellen nedan för att hitta rätt bikinistorlek.

Storleksguide

Bikinistorlekar Byst Midja Höfter
🇸🇪 🇺🇸 🇧🇷 🇦🇺 🇬🇧 🇪🇸 🇩🇪 🇫🇷 🇮🇹 Cup cm cm
XS 32 0-2 PP 6 6 34 32 34 38 I° AA 58-62 84-88
S 34 4-6 P 8 8 36 34 36 40 II° AB 62-66 88-92
M 36 6-8 M 10 10 38 36 38 42 III° B 66-70 92-96
L 38 10 G 12 12 40 38 40 44 IV° BC 70-74 106-100
XL 40 12 GG 14 14 42 40 42 46 V° CD 74-78 100-104

Storlekstips

Tänk på att en brasiliansk bikini är liten. Om du vill använda dem som modellerna på bilderna och som brasilianarna själva gör, välj din egen storlek. Om du vill täcka mer av din kropp, välj en större storlek. Glöm inte att de de flesta bikini är gjorda av LYCRA fibrer, ett material som stretchas när de används.

Om dina mått hamnar mellan två storlekar, rekommenderar vi starkt att du väljer den större storleken. Den vanligaste orsaken till ett byte av storlek är att kunderna behöver en större storlek. Modellerna på våra bilder bär oftast storlek S.

För dig som önskar att kupan skall täcka mer av din byst, välj modeller med breda band runt nacken (halterneck eller maxi halterneck). Om du har svårt att hitta en bikinitrosa som passar dig, välj då en modell med knytband i sidorna så kan du själv välja hur den skall sitta på just dig.

Köptips

Trots att du gjort ditt bästa för att hitta dina exakta mått, kan det hända att en bikini inte riktigt passar så som du själv önskar. Därför vill vi tipsa dig om att beställa två olika storlekar och helt enkelt pröva dig fram. Det är först då du kan vara riktigt säker att du har hittat en perfekt bikinistorlek. De flesta butikerna på nätet har fri frakt och fri retur, så det behöver heller inte kosta dig något extra. Kom ihåg att du är vacker, du är en underbar person och att du förtjänar en perfekt bikini!

Välj rätt bikini

Nu när du har tagit reda på dina mått, behöver du välja en bikini som passar just din kroppstyp. Är du lång eller kort? Kurvigare eller rak? Vill du framhäva dina byst eller rumpa? Följ vår enkla bikiniguide som hjälper dig välja en bikini som framhäver dina bästa sidor och döljer de du är mindre nöjd med. Med våra 20 tips som gör dig fabulöst sexig i bikini kommer du älska att visa dig i bikini.